Αιτωλοακαρνανία: φονική ληστεία σε ζευγάρι ηλικιωμένων

252

Τραγική υπόθεση αποκαλύφθηκε στο Χαλκιόπουλο του Βάλτου και έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εντοπίστηκε δεμένο χειροπόδαρα στην οικία του, ενώ ο 91χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές “δείχνουν” πως πρόκειται για φονική ληστεία, ωστόσο, εξετάζονται και όλα τα ενδεχόμενα.

Η 85χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας του χωριού για τις πρώτες βοήθειες. Βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και τελεί υπό σύγχυση, λόγω της ταλαιπωρίας και του σοκ, ωστόσο, κατάφερε να αρθρώσει λίγες κουβέντες στους αστυνομικούς. Φέρεται να έκανε λόγο για εισβολή στο σπίτι από τρεις άνδρες με σκοπό να αρπάξουν χρήματα. Ενδέχεται μάλιστα αυτό να συνέβη πριν από αρκετές μέρες, ενδεχομένως από την περασμένη Παρασκευή, όταν οι αδίστακτοι δράστες άφησαν δεμένους τους ηλικιωμένους. Τον άνδρα στο κρεβάτι και τη γυναίκα σε καρέκλα.

Ο 91χρονος δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συγχωριανοί είναι συγκλονισμένοι και κάνουν λόγο για ένα φιλήσυχο ζευγάρι που ζούσε μόνο του καθώς στο παρελθόν είχε χάσει τον μοναχογιό του. «Πρόκειται για ένα τυπικό ζευγάρι ηλικιωμένων του χωριού. Έπαιρναν τη σύνταξή τους, είχαν τον κήπο τους, είχαν το σπίτι τους, μία μονοκατοικία που είχαν πάρει τότε που έδιναν τις αντιπαροχές στο χωριό και ζούσαν μόνοι γιατί είχαν χάσει το γιό τους. Όποιος τους επιτέθηκε γνώριζε ότι ζούσαν μόνοι. Ένας άγνωστος δε θα πήγαινε έτσι στοχευμένα, από κάπου γνώριζαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Ταλιούρας, σύμφωνα με το agrinionews.gr.