Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Α.Σ.Ε.Π. και τον εκσυγχρονισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο

288

Η Βουλευτής στην τοποθέτησή της από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, με γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό, που καθιερώνεται ως κανόνας με τη νέα ρύθμιση, είναι ένα σύστημα αξιοκρατικό, αντικειμενικό και διαφανές. Ένα σύστημα που εξασφαλίζει ότι στο Δημόσιο θα εργάζονται οι πλέον κατάλληλοι για την κάθε θέση, μακριά από πελατειακές λογικές.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα, στην αυξημένη μοριοδότηση που προβλέπεται λόγω εντοπιότητας, διατυπώνοντας μάλιστα την πρόταση να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις, όσων θα επιλέξουν είτε να επιστρέψουν στον τόπο τους είτε να παραμείνουν σε αυτόν, ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση. Η ελληνική περιφέρεια έχει ανάγκη από στήριξη και από τέτοιου είδους νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Στο ίδιο πλαίσιο, πρότεινε το ενδεχόμενο μιας αντίστοιχης μοριοδότησης και για τα ελληνόπουλα που έφυγαν στο εξωτερικό. Ένα μέτρο, που θα βοηθούσε στην αντιστροφή του brain drain και θα τους έδινε ένα επιπλέον κίνητρο για την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Κλείνοντας, η Βουλευτής επισήμανε ότι το παρόν νομοσχέδιο θα αποτελέσει μία ακόμα από τις κορυφαίες παρακαταθήκες που θα αφήσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.

«Μία μεταρρύθμιση που ανταμείβει τη νέα γενιά που αγωνίζεται σκληρά και που πλέον ξέρει ότι αν προσπαθήσει και το αξίζει πραγματικά, μπορεί να επιτύχει».