Κοντοζαμάνης: Η δήλωσή μου για τους γιατρούς παραποιήθηκε – Πρόκειται για ψεύδη

257

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και να τηρούνται τα μέτρα

«Ουδέποτε αναφέρθηκε σε ευθύνες ιατρών. Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι που κάποιοι το αναπαράγουν», απάντησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,Βασίλης Κοντοζαμάνης για τη δήλωση που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στους γιατρούς. Όπως εξήγησε, οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη και είναι στην πρώτη γραμμή. «Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά», υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας για το επιδημικό κύμα στη χώρα μας, τόνισε ότι παρατηρείται μείωση των  κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και να τηρούνται τα μέτρα. Άλλωστε όπως είπε «θα δούμε τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα των εορτών».

«Το σύστημα Υγείας άντεξε», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας για το ΕΣΥ προσθέτοντας ότι προετοιμάζεται μπροστά στο ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος. «Είδαμε τι έγινε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ασθενείς διακομίζονταν σε άλλες χώρες. Εμείς αντέξαμε κανένας ασθενής δεν έμεινε χωρίς φροντίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πώς έγιναν προσλήψεις 7000 επικουρικών, προκηρύχθηκαν κι άλλες ΜΕΘ και συνεχίζουμε όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης το σχέδιο ανάπτυξης στο Σύστημα Υγείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να γίνει η παραγωγή του εμβολίου στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε πώς «η παραγωγή του δεν είμαι μια εύκολη διαδικασία. Χρειάζονται επενδύσεις και να έχεις πρόσβαση στην πρώτη ύλη». Ενώ, απέρριψε τα όσα λέγονται για συμφωνία της Γερμανίας και της Κύπρου με άλλα κράτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χορήγηση εμβολίων

protothema.gr