Ν. Σύψας: Η κοσμοσυρροή του Σαββατοκύριακου δεν είναι απλά καμπανάκι αλλά η καμπάνα Μητροπόλεως

237

Η καλοκαιρία του Σαββατοκύριακου, ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες,  σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκο Σύψα.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η κοσμοσυρροή που σημειώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν είναι απλά «καμπανάκι», αλλά η «καμπάνα της Μητροπόλεως».

«Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες», υπογράμμισε ο κ. Σύψας, συμπληρώνοντας ότι  «Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα».

Ο κ. Σύψας, εξήγησε ότι είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη,  δηλαδή να έχουμε έκρηξη. «Αν η έκρηξη συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος», επεσήμανε.

Δεν γνωρίζουμε, πρόσθεσε ο καθηγητής τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα και αυτός είναι ο λόγος που δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες .

Παράλληλα,  θεώρησε πολύ πιθανό εάν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη, να κλείσουν ξανά τα σχολεία, ενώ ξεκινούν σήμερα ξανά μετά από 2 ολόκληρους μήνες.

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», υπογράμμισε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα  μετά το Πάσχα που ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει και ο αρκετός πληθυσμός θα έχει εμβολιαστεί.