Μπέττυ Σκούφα: Είδαμε την ανικανότητα, την αποτυχία, την απροθυμία της Κυβέρνησης της ΝΔ

228

Ο κορωνοϊός άλλαξε τις ζωές μας και φαίνεται άγνωστο το πότε θα γυρίσουμε στις ζωές που ξέραμε…

Έχουμε όμως σήμερα πολύ περισσότερες γνώσεις για τον ιό αυτό, απ’ ό,τι δέκα μήνες πριν.

Γνωρίζουμε δυστυχώς ότι ήδη υπάρχουν στη χώρα μας, συμπολίτες μας – φορείς μιας πολύ μεταδοτικότερης μετάλλαξής του.

  • Είδαμε όμως την ανικανότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ να κεφαλαιοποιήσει και να αξιοποιήσει την επιτυχία των θυσιών των συμπολιτών μας κατά το πρώτο λοκ-ντάουν.
  • Είδαμε την αποτυχία της Κυβέρνησης της ΝΔ να εφαρμόσει οριζόντια υγειονομικά μέτρα από την έναρξη μιας υποτιθέμενης πολλά υποσχόμενης τουριστικής περιόδου μέχρι τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η οποία μετέτρεψε την επιτυχία σε καθημερινή εκατόμβη συμπολιτών μας. Διαφορετικά μέτρα, διαφορετικά σταθμά για τον τουρισμό πανελλαδικά : τεστ 72 ωρών για τον οδικό τουρισμό, δειγματοληπτικά τεστ και πληρότητα στο 100% για τις αεροπορικές εταιρείες. Αποτέλεσμα; και ο Τουρισμός επλήγη σφόδρα και εκατόμβες νεκρών θρηνήσαμε..
  • Όλοι μας πλέον, έχουμε κάποιον που δεν θα ξαναδούμε.
  • Είδαμε επίσης την απροθυμία της Κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει οικονομικά τους συμπολίτες μας που αγκομαχούν να επιβιώσουν παρά τις κλειστές επιχειρήσεις τους,. Η μόνη στήριξή τους είναι στα λόγια τα παχιά….
  • Μέσα στο παραπάνω ζοφερό σκηνικό που δημιούργησε η Κυβέρνηση της ΝΔ με πράξεις και κυρίως με τις παραλείψεις της, το να επιχειρεί να ανοίξει τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία από αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, είναι μια κίνηση υψηλού υγειονομικού κινδύνου, κάτι που ο καθένας μας γνωρίζει: οι συνθήκες επαναλειτουργίας τους είναι χειρότερες από ό,τι ήταν στο τέλος της Άνοιξης του 2020. Το να χρεωθούν υγειονομικές ευθύνες σε εκπαιδευτικούς είναι ανεύθυνο και ανήθικο.

Τόσο ως μητέρα μαθήτριας, όσο και ως εκπαιδευτικός δηλώνω κατηγορηματικά αντίθετη σε όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις της πλήρως αποτυχημένης διακυβέρνησης.

Εκπροσωπώντας στη Βουλή των Ελλήνων τους ανήσυχους συμπολίτες μας της Πιερίας, θα συνεχίσω τον αγώνα μου, όπως μου αναθέσατε.

Να δώσουμε μαζί με τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους και τους ανέργους τη μάχη για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, της Οικονομίας, της Παιδείας, του Κοινωνικού Κράτους!

Να βγούμε συντεταγμένα στο Ξέφωτο, με την Κοινωνία και τους Πολίτες όρθιους.

Καλή λευτεριά!

 

Από ανάρτηση της στα social media