Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας : Προετοιμάζει την ”επόμενη ημέρα μετά την υγειονομική κρίση” στον τουρισμό

358

Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας για μια συντονισμένη προσέγγιση για τη σταδιακή αποκατάσταση της κινητικότητας και της συνδεσιμότητας,  μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, με στόχο την ανάκαμψη του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου,  κατά τη διάρκεια των παραμονών της Πρωτοχρονιάς, η σύμβαση δημιουργίας-εκτύπωσης ενός χρηστικού πολύπτυχου εντύπου με ενσωματωμένο διαδραστικό χάρτη για τις ορεινές διαδρομές στα Πιέρια Όρη και την ευρύτερη περιοχή του Ελατοχωρίου.

Τα τελευταία χρόνια με τη συνέργεια τοπικών αυτοδιοικητικών, τουριστικών φορέων και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το Γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποίησε μια σειρά στοχευμένων δράσεων που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την παραγωγή ντοκιμαντέρ και θεματικών βίντεο καθώς και φωτογραφικού-ιστορικού λευκώματος με τα Προσκυνήματα της Πιερίας για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, την επανεκτύπωση σε έξι γλώσσες του τουριστικού οδηγού του νομού, κ.ά .

Η νέα αυτή δράση θα αναδείξει τις ορεινές διαδρομές των Πιερίων και του Ελατοχωρίου κι έχει ως απώτερο σκοπό τον επανακαθορισμό της θέσης της Πιερίας στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος για την εγχώρια και εξωτερική αγορά, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας παράλληλα ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε να δημιουργούμε ”ποιοτικά όπλα στην επικοινωνιακή μας φαρέτρα” με στόχο την ανάδειξη του εναλλακτικού και βιωματικού τουρισμού στην Πιερία».

Η στοχευμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο, ως ασφαλής προορισμός ποιοτικών και βιωματικών εναλλακτικών «εμπειριών», μπορούν να μετατρέψουν την πανδημία σε ευκαιρία αναζήτησης μηχανισμών και εναλλακτικών μέσων, αποτελεσματικών και καινοτόμων που θα επιτρέψουν αφενός την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του τουρισμού ακόμη και εν μέσω κρίσης και αφετέρου την περαιτέρω ανάπτυξή του.