Δευτέρα 11/1 ανοίγουν τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία – ποιο SMS πρέπει να χρησιμοποιηθεί

251

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης τη Δευτέρα 11/1, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο για δεύτερες σκέψεις σχετικά με το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

“Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης” αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών

Οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

Ο κωδικός 4 είναι αυτός που θα πρέπει να επιλέγουν οι γονείς, καθώς ο συγκεκριμένος κωδικός αφορά “σε κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο”.

Το SMS που θα αποσταλεί στο 13033 πρέπει να γράφει τα εξής:

4 {κενό} ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Να σημειωθεί ότι απαιτείται επίσης συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.