Χρ. Σταϊκούρας: Σκέψεις για πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

258

Πρόγραμμα επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να καλύψουν τα δάνειά τους σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών όπως προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως δήλωσε, υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα αντίστοιχο του πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι καταβολές στο πλαίσιο της 5ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ προέβλεψε ότι ο αριθμός των δικαιούχων μπορεί να ξεπεράσει τις 400.000. Επίσης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν κούρεμα ενοικίου. Η αρχή την επόμενη εβδομάδα θα γίνει με την καταβολή των αποζημιώσεων για τα κουρέματα που έγιναν στα μισθώματα του ενοικίου.

Ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε ότι το click away είχε θετικά αποτελέσματα για να βοηθήσει κάπως το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, η πτώση στο τζίρο του λιανεμπορίου έφτασε στο -59% και στο διάστημα από τις 13 έως τις 31 Δεκεμβρίου οι απώλειες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα περιορίστηκαν στο 40%.

ΕΡΤ