Kαλικάντζαροι

515

Του Ηλία Χρυσικού*

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα τα Θεοφάνεια, εύχομαι από καρδιάς ν΄ απαλλαγούμε από τους “καλικάντζαρους” της πολιτικής.

Άλλωστε δεν χρειάζεται να περιμένουμε τους “καλικάντζαρους” να ανακατέψουν τον κόσμο μας, ούτε να τον καταστρέψουν. Το κάνουμε μόνοι μας και πιο αποτελεσματικά.

Ολόκληρο τον χρόνο, κάθε χρόνο, αιώνες τώρα. Και επειδή δεν έχω μνήμη “αλά καρτ”, αναφέρομαι στους πολιτικούς, τους πολιτικάντιδες δηλ., που κάποιοι συνέτριψαν τα πάντα στο πέρασμά τους και που οδήγησαν την Ελλάδα στην άβυσσο.

Κάποιοι απ΄ αυτούς, ξεπούλησαν τα ασημικά και τα εδάφη της, -που ανακτήθηκαν με αίμα-, που υποδούλωσαν την Ελλάδα μέχρι το 2060, που άνοιξαν τα σύνορα μετατρέποντας την χώρα μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και κάθε λογής εγκληματιών.

Βλέπετε οι ευχές “πιάνουν” πολλές φορές και οι προηγούμενοι πήγαν εις τα “εξ ων συνετέθη”, καθώς στην πλειονότητά μας εκλέγουμε και τους ηγέτες που μας ταιριάζουν.

Αυτούς που συχνά κρυμμένοι πίσω από μεγάλες ιδέες, εκπροσωπούν ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα: τη βία, το μίσος, τον φόβο, τη μισαλλοδοξία, την ανισότητα, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό, την απανθρωπιά. Και είναι τόσοι πολλοί αυτού του είδους οι –εκλεγμένοι- ηγέτες, που δεν χρειαζόμαστε τους καλικάντζαρους για να φοβηθούμε για το μέλλον της γης και της ζωής μας.

Όταν καθένας από τους θρασύδειλους αυτούς ανθρώπους, χρησιμοποιεί την εξουσία του για να αυξήσει την ισχύ του και των ομοίων του, αδιαφορώντας για το σύνολο, τότε τα καλικαντζαράκια του δωδεκαημέρου, φαντάζουν πολύ χαριτωμένα. θα μπορούσα να γράψω πολλά Φίλοι μου, για όλους αυτούς που μας κυβερνούν, αλλά όπως έχετε καταλάβει έχουμε και εμείς το δικό μας μερίδιο ευθύνης, διότι πολύ απλά τους ψηφίζουμε.

Πάντως όσο και αν το “παλεύουμε” οι “καλικάντζαροι” της πολιτικής, δεν θα μας λείψουν και δεν θα φύγουν ποτέ. Μπορεί με τον σημερινό Αγιασμό των υδάτων να φεύγουν οι υποχθόνιοι, αλλά την θέση τους την παίρνουν κάποιοι άλλοι, -οι επίγειοι-, για να μην μας λείψουν τα πειράγματα και τα “μασκαρέματα”, ανάμεσά μας, που κυκλοφορούν όλον τον χρόνο, περιβεβλημένοι με μασκαράδικες στολές.

Χρόνια Πολλά και καλοφωτισμένοι !!!

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pieria News.gr