Ας γίνουμε το “μολύβι”

305

Του Ηλία Χρυσικου*

Αισίως μπήκαμε στο 2021. Από χθες ανοίξαμε ένα νέο βιβλίο ενός νέου χρόνου, έτοιμο να δεχτεί μία νέα ιστορία. Μία ακόμα χρονιά έφυγε, μία άλλη ήρθε και ο χρόνος κυλά, είτε υπέρ μας, είτε κατά μας.

Όπως φαίνεται, ο χρόνος δεν αλλάζει τα πράγματα γύρω μας και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, “μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει”, η αίσθηση παραμένει ίδια.

Και επειδή μιας και “έπιασα” τις παροιμιώδεις φράσεις της κοινωνίας μας, ας θυμηθούμε και μια που την αναπολούμε στις αρχές κάθε νέου χρόνου που έρχεται: “κάθε πέρσι και καλύτερα”.

Και επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της Νέας χρονιάς, ο καθένας μας θέτει στόχους και ξεκινά την υλοποίησή τους.

Όμως αλήθεια, ποιες προσδοκίες έχουμε από το νέο έτος ; Θα πάρουμε πίσω την χαμένη ελπίδα, το χαμόγελο, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια ; Στην αρχή του Νέου έτους, πρέπει να αποφασίσουμε τον δρόμο με την σωστή κατεύθυνση, διότι η συνεχιζόμενη απαξίωση που επιχειρείται, οδηγεί σε αδιέξοδα.

Να ξεφύγουμε από τα κομματικά και μικροπολιτικά πάθη και να βρούμε πρακτικές, με εφαρμόσιμες λύσεις από τα μικρά -τοπικά-, μέχρι τα μεγάλα -εθνικά- προβλήματα και τότε και μόνο τότε, θα προχωρήσουμε μπροστά και θα ξεφύγουμε… Με την ανατολή του 2021, διδαχθήκαμε όλοι πως το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι η υγεία, να έχουμε ανθρώπους δίπλα μας, που να αγαπάμε και να μας αγαπούν, διότι σημασία δεν έχουν τα υλικά αγαθά.

Εύχομαι το 2021 ως άνθρωποι να γίνουμε σοφότεροι, να μάθουμε να εκτιμούμε αυτά που έχουμε και ως κοινωνία να γίνουν πράξη οι προσδοκίες μας.

Ας γίνουμε λοιπόν το “μολύβι”, που θα γράψουμε χαρούμενες εμπειρίες, ευτυχισμένα γεγονότα και εκπληρωμένες επιθυμίες. Χρόνια καλά και ευλογημένα !!!

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pieria News.gr