Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου

374

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

αφήνουμε πίσω μας μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας, αγωνίας και αβεβαιότητας για το μέλλον, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας που μαστίζει όλον τον πλανήτη. Το 2020 δοκιμάστηκε η υγεία, η κοινωνία, η οικονομία σε όλον τον κόσμο και φυσικά στη χώρα μας και βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.

Η Ελληνική οικονομία μετά την δεκαετή οικονομική κρίση, βρέθηκε αντιμέτωπη με την τρέχουσα υγειονομική κρίση έχοντας ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης.

Στο Επιμελητήριο Πιερίας από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης δώσαμε το δικό μας αγώνα, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προτάσεις και υπομνήματα στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των κρατικών παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων. Οι προτάσεις μας εισακούστηκαν και πραγματοποιήθηκαν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και το 2021.

Μέσα όμως σε αυτήν την ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο, αναγνωρίζοντας τον αγώνα επιβίωσης των επιχειρήσεων, ας δούμε την νέα οικονομική πραγματικότητα, ας προσαρμοστούμε στις νέες ανάγκες που διαμόρφωσε ο κοροναϊός, ας γίνουμε εφευρετικοί. Ας αδράξουμε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, ας γνωρίσουμε τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, τις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, της καινοτομίας, των νέων τάσεων και δεδομένων. Στη νέα οικονομική πραγματικότητα, οι ευέλικτες μικρές επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν τον οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό τους ρόλο.

Στον αγώνα αυτό της επιβίωσης ας μην ξεχνάμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ευχαριστούμε πολύ, για τις μάχες που δίνουν καθημερινά.

Το 2021 αποτελεί ιστορικά, έτος ορόσημο για εμάς τους Έλληνες. Με οδηγό τις αξίες και τις ιδέες των προγόνων μας ας αγωνιστούμε όλοι μαζί, με δύναμη, εργατικότητα, ευελιξία, εξωστρέφεια και συνεργασία, για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ασφάλεια, παραγωγική ανάκαμψη και πρόοδο, θωρακίζοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Χρόνια πολλά ! Καλή Χρονιά σε όλους !

 

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας