Ν. Παπαθανάσης: Τα μέτρα όπως είναι θα ισχύσουν έως τις 7 Ιανουαρίου – Πότε θα ανοίξει η εστίαση

295
«Θα ισχύσουν τα μέτρα όπως είναι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου τα μέτρα θα συνεχίσουν όπως τώρα και δεν θα ανοίξει κάποιος άλλος κλάδος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ότι είναι δύσκολο να πει κάποιος από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα πιθανό το άνοιγμά τους στις 8 Ιανουαρίου. 
Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι θα εμβολιαστεί αμέσως μόλις ειδοποιηθεί, κάτι που θα κριθεί από τον προγραμματισμό της κυβέρνησης.
«Ο εμβολιασμός θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας ενώ στη συνέχεια θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε και την οικονομία», σχολίασε.
Σχολιάζοντας την μέθοδο του click away, με την οποία λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, ο κ. Παπαθανάσης χαρακτήρισε σημαντικό τον τζίρο που προστέθηκε στα καταστήματα από την μέθοδο, κρίνοντας πως πρόκειται για μέτρο που «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα. «Είχαμε αυξημένη κινητικότητα τις προηγούμενες μέρες» υπογράμμισε.
Ενώ χαρακτήρισε δύσκολο να πει κάποιος από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την τάση διασποράς του ιού.
Για το αίτημα του κλάδου της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο το λαμβάνει υπόψη αλλά «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο». Το νέο έτος, στο τέλος αυτής της κρίσης, θα γίνει ο απολογισμός και ανάλογα με τις δυνατότητες του κράτους θα δοθεί στήριξη στις επιχειρήσεις και στους κλάδους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.