Κοροναϊός: Η αρχή του τέλους της πανδημίας για τη χώρα μας – οι πρώτοι εμβολιασμοί (φωτό)

320

Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί γεγονός ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κοροναϊού. Πρώτοι είναι μια νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας ηλικιωμένος.

Πρόκειται για τη νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, Ευσταθία Καμπισιούλη, η οποία εμβολιάστηκε γύρω στις 13.00. Η ίδια την ώρα που συνάδελφός της τής έκανε το εμβόλιο, σχημάτισε με το χέρι της το σήμα της νίκης και ότι όλα είναι εντάξει. Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Εν αναμονή των προετοιμασιών για το εμβόλιο, είπε σύμφωνα με την ΕΡΤ1, ότι “νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και θα ήθελαν να είναι στη θέση μου”. Στο πρόσωπό μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, τόνισε. Μετά τον εμβολιασμό της είπε πως αισθάνεται πολύ καλά και προέτρεψε όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Λίγη ώρα μετά τη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Ευσταθία Καμπισιούλη, σειρά είχε ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ο κ. Γιοβανίδης, ηλικίας 88 ετών, εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κικίλιας: Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω

“Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω” τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας έξω από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, “πρώτοι θα εμβολιασθούν μια νοσηλεύτρια και ένας υπέργηρος στο πλαίσιο της “Επιχείρησης Ελευθερία” ενώ αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα ως μια συμβολική κίνηση αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική κίνηση για την προστασία από την COVID- 19. Σε ερώτηση για το εάν όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού για το μεγάλο αυτό εγχείρημα του εμβολιασμού, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι “πάμε βάσει σχεδιασμού, βήμα, βήμα, με σύνεση και προσοχή. Όλα θα πάνε καλά”.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών:

13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός