Συνάντηση του προέδρου των φυσικοθεραπευτών Πιερίας με τον Αλέξη Τσίπρα και κατάθεση ψηφίσματος

772

Συνάντηση είχε ο Προέδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πιερίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, κος Παναγιώτης Μπάναλης με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κο Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέφθηκε την Πιερία, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Π.Τ. Πιερίας αφού εξέθεσε το πρόβλημα, που αφορά την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Πανεπιστημίων και Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (Κολλέγια)στον πρώην Πρωθυπουργό, κο Αλέξη Τσίπρα, παρέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Π.Σ.Φ.

Το ψήφισμα καταγγέλλει τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4763/2020  που ψηφίστηκαν αιφνιδιαστικά στη Βουλή των Ελλήνων και κατατέθηκαν ως τροπολογία στο “παραπέντε” από την Υπουργό Παιδείας, κα Κεραμέως και προσδίδουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης (που ως γνωστόν είναι φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης) με τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων.

Το ψήφισμα είναι ανάλογο και με τις αντιδράσεις των υπολοίπων ΝΠΔΔ που εκπροσωπούν επαγγελματίες υγείας, ενώ εναρμονίζεται με τις αντιδράσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του  Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Όλοι μαζί οι φορείς ζητάνε την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων του άρθρου 164, που υποβιβάζουν τα Πανεπιστήμια, καθώς τα εξισώνουν με τους φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης και παραβιάζουν κατάφορα το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών έχει ξεκινήσει την προσπάθεια της ενημέρωσης των Κομμάτων και στοχεύει από κοινού με τους άλλους Συλλόγους, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμια  και  φοιτητές, να ανατρέψει αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις.