Ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης επισκέφθηκε την Πιερία (φωτο)

376

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με την παρουσία του βουλευτή του Κόμματος, Λεωνίδα Στολτίδη, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, Φώτη Δημήτριο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Την συζήτηση απασχόλησε η επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας για τα μέτρα που πάρθηκαν στις 17 Νοέμβρη και για τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού σε αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας του προσωπικού, έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας εκτεθειμένος στον ιό, να μην τον μεταδώσει στην οικογένειά του. Επίσης, αναφέρθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό και τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα, στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να σηκώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν.

Με αφορμή δε την ένταση της καταστολής, επισήμανε πως ο ρόλος της αστυνομίας θα έπρεπε να είναι άλλος, αντί να χτυπάει το το εργατικό λαϊκό κίνημα, ενώ κάλεσε τους αστυνομικούς να μην γίνουν βραχίονας της αντιλαϊκής πολιτικής.

Επίσης, το κλιμάκιο του Κόμματος επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Εκπαίδευση γενικότερα και η Ειδική Αγωγή ειδικότερα. Σοβαρότερο πρόβλημα, το οποίο αναδείχθηκε από την συζήτηση, ήταν η στέγαση του ΕΕΕΕΚ, αλλά και η μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους, ζήτημα που διαχρονικά βρίσκεται στις διεκδικήσεις του κινήματος και έχει κάνει παρεμβάσεις το ΚΚΕ.