Η Πρώτη Γυναίκα Καπετάνιος Σε Κρουαζιερόπλοιο

324

Η Kate McCue είναι η πρώτη αμερικανίδα γυναίκα καπετάνιος  σε κρουαζιερόπλοιο. Η McCue μίλησε για  τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή την παραδοσιακά  ανδρική καριέρα, τις εμπειρίες της στο κρουαζιερόπλοιο, την αλληλεπίδραση με τους επιβάτες αλλά και τα μέλη του πληρώματος.

Σήμερα, μόνο το 2% των ναυτικών του κόσμου είναι γυναίκες κάτι που ώθησε την Celebrity Cruises να εστιάσει στην αύξηση  αυτού του ποσοστού σε 22% στο πλήρωμα της,  σε προσπάθεια στήριξης της ισότητας των φύλων.

“Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των γυναικών, συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε. Δεν σταματάμε στο 22% με σκοπό κάποια στιγμή να αγγίξουμε γιατί όχι και το 50%”  δήλωσε η Λίζα Λούτοφ-Πέρλο, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Celebrity Cruises.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το “Celebrity Edge” έπλευσε με μια γυναικεία ομάδα πληρώματος για πρώτη φορά στην ιστορία της ναυτιλίας. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το επταήμερο ταξίδι του στις 8 Μαρτίου 2020, με 27 γυναίκες από 16 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της καπετάνιου McCue.

“Ανυπομονώ για την ημέρα που δε θα λένε γυναίκα καπετάνιος, αλλά απλά καπετάνιος!”

Πηγή: e-nautilia.gr/