Δήμος Κατερίνης: Διανομή τροφίμων με…..drive through

482

Η διανομή γίνεται στην Ανδρομάχη (εμποροπανήγυρη) στους 1827 ωφελούμενους του ΤΕΒΑ & του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Ξεκίνησε χθες  από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, στην Εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη) με τη μέθοδο «drive through», η διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής (Φασόλια, Ελαιόλαδο, Φακές, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Γάλα, Τοματοχυμό, Μήλα, Πατάτες, Χοιρινό, Βόειο, Κοτόπουλο, Σαμπουάν, Υγρό πιάτων, Καθαριστικό Υγρό Γενικής Χρήσης, Χαρτί Υγείας, Σκόνη Πλυντηρίου), στους 1827 δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

«Στον  Δήμο Κατερίνης καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόνωσης όσων δημοτών μας, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος επισκέφτηκε το χώρο και συνεχάρη τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τον άρτιο συντονισμό της όλης διαδικασίας.

Την ευθύνη και την εποπτεία της διαδικασίας έχουν ο Αντιδήμαρχος  Προγραμματισμού και Τοπικής Ανάπτυξης Γεώργιος Τσιαλός και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Κατανάς.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Τσιαλός: «Όπως διαπιστώνετε η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά χωρίς ταλαιπωρία των δικαιούχων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών ακραίας φτώχειας μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας, καθώς και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού».

Από την πλευρά του ο κος Κατανάς σημείωσε: «Φροντίσαμε οι δικαιούχοι, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, να προσέρχονται τις ημέρες και ώρες που τους υποδεικνύεται κατά την ενημέρωση τους, για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτησή τους,  τηρώντας αυστηρά και απαρέγκλιτα τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19».

 

Η διανομή θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου από τις 09:00 π.μ. έως τις 17:00, καθώς και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου  από 08:30 π.μ. έως 13:30. Η όλη διαδικασία, διενεργείται με την συνδρομή – επιτήρηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με τους Δήμους- εταίρους Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, ολοκλήρωσε τη διανομή στους παραπάνω δήμους κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο  ή  μέλος