Ισπανία: Ουρές για ένα δελτίο της χριστουγεννιάτικης λοταρίας

237

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθισαν σήμερα στην ουρά για 2,5 ώρες, στη Μαδρίτη, προκειμένου να αγοράσουν δελτία της χριστουγεννιάτικης λοταρίας σε ένα πρακτορείο που θεωρείται το τυχερότερο στην Ισπανία.

Μέλη υπηρεσίας σεκιούριτι επιβεβαίωναν ότι ο κόσμος τηρούσε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην ουρά έξω από το Dona Manolita, ένα πρακτορείο στο κέντρο της Μαδρίτης, που πουλάει δελτία για περισσότερα από 100 χρόνια. Τελευταία φορά που πούλησε ένα νικηφόρο δελτίο ήταν το 2019.

“Φαντάζομαι ότι κερδίζω το βραβείο”, είπε η εργαζόμενη σε εργοστάσιο Μάιρα Αλομότο, ηλικίας 33 ετών, η οποία αγόρασε δελτία για πρώτη φορά.

Η χριστουγεννιάτικη λοταρία της Ισπανίας, γνωστή ως El Gordo, χρονολογείται από το 1812 και αποτελεί σημαντικό γεγονός στο εορταστικό ημερολόγιο.

Βάσει των κανόνων, ο ίδιος αριθμός μπορεί να αγοραστεί πολλές φορές, με αποτέλεσμα το δελτίο που κερδίζει να έχει πουληθεί συχνά σε διαφορετικούς ανθρώπους, σε διάφορες πόλεις.

Φέτος, η δημοφιλής αυτή παράδοση φέρνει μεγαλύτερη ελπίδα σε πολλούς Ισπανούς, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με αυστηρούς περιορισμούς λοκντάουν και τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην Ευρώπη.

“Είναι ένα όνειρο για το οποίο ελπίζουμε στο τέλος της χρονιάς. Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από τη φτώχια. Όλοι έχουν μια διαφορετική ευχή”, λέει ο Ασμάε, 40 ετών, που είναι άνεργος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ