Δήμος Κατερίνης: Πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Δειγματοληψίας τεστ covid με τη μέθοδο drive through στην εμποροπανήγυρη (video)

441

Θετική ανταπόκριση από τους δημότες

 

Με τη συνδρομή του Δήμου Κατερίνης, Κέντρο Δειγματοληψίας τεστ covid με τη μέθοδο drive through (με μεταφορικό μέσο) και με θετική ανταπόκριση των δημοτών λειτουργεί από σήμερα στην εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη), από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ Πιερίας.

«Επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος, καθώς ενδείκνυται για πρόσβαση με αυτοκίνητο, ενώ η δειγματοληψία γίνεται χωρίς να βγαίνει ο πολίτης από το αυτοκίνητό του και με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού» διευκρινίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Κώστα Φιλοκώστα, Γιώργο Κυριακίδη και τον Γ. Γραμματέα Κώστα Λιακόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη κατά την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δειγματοληψίας τεστ covid, ενώ προέτρεψε τους δημότες «να μεταβούν στο χώρο της εμποροπανήγυρης και να υποβληθούν με ασφάλεια, δωρεάν, σε γρήγορο τεστ για την ανίχνευση του κοροναϊού».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τον τρόπο που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την αποφυγή συγχρωτισμού πραγματοποίησαν σήμερα και θα συνεχίσουν να διενεργούν καθημερινά, από τις 11:00 έως τις 14:00 (εξαιρουμένων αργιών και Σαββατοκύριακου), δειγματοληπτικό έλεγχο μέσω της μεθόδου drive through σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Η όλη διαδικασία, διενεργείται με την συνδρομή – επιτήρηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την κα Σοφία Κωτσοπούλου, Γενική Οικογενειακή Ιατρό, Επόπτρια ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ Πιερίας, οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού για τους εξής 3 λόγους:

Προληπτική δειγματοληψία. Πολίτης χωρίς συμπτώματα και χωρίς γνωστή επαφή με ασθενή. Σε αυτήν την περίπτωση διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού (rapid). Το rapid τεστ δεν υπολείπεται του τεστ PCR.

Πολίτης με συμπτώματα, είτε κατά την ημέρα της δειγματοληψίας, είτε κατά το προηγούμενο διάστημα. Διενεργείται rapid τεστ και στην περίπτωση που αυτό βγει θετικό, επιβεβαιώνεται η διάγνωση COVID, σε περίπτωση που βγει αρνητικό, δεν αποκλείεται η διάγνωση COVID, καθότι τα τεστ, τόσο τα rapid όσο και τα PCR, εμφανίζουν πολλά ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Στην περίπτωση του αρνητικού τεστ, γίνεται και δεύτερη λήψη για PCR. Ο ασθενής καλείται να τηρήσει τουλάχιστον 10 ημέρες απομόνωση από την έναρξη των συμπτωμάτων του, ώστε να προστατεύσει τους γύρω του, ακόμα και στην περίπτωση που και τα δύο τεστ αποβούν αρνητικά.