Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Κατερίνης άνοιξε τις πύλες του!

507

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» διοργανώνεται από πολίτες της Κατερίνης από το 2014, βασίζεται στην αλληλεγγύη και στηρίζεται από δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές. Φέτος οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας αφιερώνουν το 7ο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στις οικογένειες όλων των υγειονομικών της χώρας που μάχονται κατά της πανδημίας την πρώτη γραμμή.

Καθημερινά, από τις 17.12 έως και τις 30.12, ακριβώς στις 20:30, στο τέλος του ημερήσιου προγράμματος, θα στέλνονται δεκάδες φαναράκια στον ουρανό για να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλα τα παιδιά της πόλης από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, ίσως και κάποιοι ασθενείς από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται.

Το ξεχωριστό αυτό χωριό το οποίο οργανώνεται από εθελοντές, στολίζεται μόνο με χειροποίητα ανακυκλώσιμα υλικά, φωτίζεται από 3 μεγάλες φωτιές και είναι στρωμένο με άχυρα. Ο εκπαιδευτικός και αλληλέγγυος χαρακτήρας του αλλά και η αποφασιστικότητα των διοργανωτών, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μιας ομάδας καθηγητών που συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα Erasmus (Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα/3ο Γυμνάσιο Κατερίνης) και έτσι τη Δευτέρα 14.12.2020 το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» άνοιξε τις ψηφιακές του πύλες και υποδέχτηκε = τους πρώτους μαθητές από το Λουξεμβούργο. Η επίσκεψη των μαθητριών και των μαθητών, ηλικίας 14 έως 17 ετών, πραγματοποιήθηκε από το αμφιθέατρο του σχολείου και τις αίθουσες 9 τάξεων εν ώρα μαθήματος, διότι εδώ και τρία χρόνια οι δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου» διδάσκονται ως κανονικό μάθημα στο παραπάνω σχολείο.

«Εμείς διδάσκουμε στους μαθητές μας τον Haruki Murakami και όσα υποστηρίζει για την καταιγίδα: «Όταν η καταιγίδα τελειώσει, δε θα θυμάσαι καν πως κατάφερες να επιβιώσεις. Δε θα είσαι καν σίγουρος ότι έχει τελειώσει. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: όταν βγεις από την καταιγίδα δε θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που μπήκε. Και αυτό είναι το νόημα της καταιγίδας.»

Θαυμάζουμε τον αγώνα των ενεργών πολιτών της Κατερίνης και επιθυμία μας είναι να διδαχτούμε από αυτούς πως θα μπορέσουμε να βγούμε από την καταιγίδα!» αναφέρει ο κ. Marc Franc καθηγητής αγγλικής φιλολογίας του σχολείου. 17 – 30 Δεκεμβρίου 2020, 19:0020:30 στο περιφερειακό κανάλι της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης και στις ιστοσελίδες katerini.gr & otoposmou.gr Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε το άλμπουμ φωτογραφιών του Χωριού μας: https://photos.app.goo.gl/i9b14XyG2SJ…

Παρακολουθήστε το σε LIVESTREAM: