Δήμος Κατερίνης – COVID -19: Ενίσχυση των ελέγχων με μικτά κλιμάκια Δημοτικής Αστυνομίας & ΕΛ.ΑΣ.

457

Σε κοινή δράση με την Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, εντατικοποιεί τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του covid -19. Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως π.χ. τράπεζες, στο εμπορικό κέντρο, super markets, στις λαϊκές αγορές, ενώ πέρα από τον αστικό ιστό, έλεγχοι διενεργούνται και στις Δημοτικές – Τοπικές κοινότητες.

Η χρήση μάσκας, τα sms, οι παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης, η ορθή λειτουργία του click away στα καταστήματα και γενικότερα η τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία συνιστούν προτεραιότητα των ελέγχων που διενεργούνται, ενώ σε περιπτώσεις μη τήρησής τους, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Φιλοκώστας: «Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που καταγράφεται στην περιοχή μας, θα συνεχίσουμε τους εντατικούς – επισταμένους ελέγχους και στην περίοδο των εορτών. Παρακαλούμε τους δημότες να επιδείξουν υπευθυνότητα, να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού του ιού, ώστε να μείνουμε όλοι υγιείς και ασφαλείς».

Παράλληλα, ο κος Φιλοκώστας εξήρε την αποτελεσματική συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ.