Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα κύριοι της Κυβέρνησης … για το Νοσοκομείο της Κατερίνης ο λόγος

744

Του Παναγιώτη Σαββίδη

Την τραγική κατάσταση με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, περιέγραψε γιατρός στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα ΜΚΔ που βρέθηκε 8 μέρες στο νοσοκομείο της Κατερίνης, για να βοηθήσει στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Είπε αυτό που πραγματικά συμβαίνει, για το πόσο ευάλωτο και αθωράκιστο  είναι το σύστημα υγείας μπροστά στην πανδημία του «Κοροναιού», κόντρα στις μεγαλοστομίες και τα ψέματα κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών.

Οι ελλείψεις εξειδικευμένων γιατρών και κυρίως πνευμονολόγων αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αμέλειας αφού πρόκειται για βασική ειδικότητα που χρειάζεται στην μάχη με τον «covid».

Δεν γίνεται σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη» όπως ο νομός Πιερίας με εκατοντάδες κρούσματα και νεκρούς να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, ΕΚΑΒ.

Είναι υποκριτικό να αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα με επικοινωνιακά τρυκ, όπως έγινε 2 εβδομάδες πριν, όταν κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλή τον  υφυπουργό υγείας  Βασίλη Κοντοζαμάνη, επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Είναι το υπουργείο που αρνείται από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι τον Μάρτιο να δει τους εκπροσώπους των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και να  δώσει λύσεις στα προβλήματα.

Αντί αυτού, κυβερνητικοί παράγοντες βρίσκονται όλη μέρα σε τηλεοπτικά πάνελ και εκπομπές, για να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια υγειονομικά κέντρα της χώρας, ενοχοποιώντας μόνιμα τον λαό για την πανδημία του «Κοροναιού».

Το αποσαρθρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών της υποχρηματοδότησης των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία τώρα και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας του λαού, όπως ανέδειξαν με τους αγώνες τους οι μάχιμοι υγειονομικοί της χώρας που έκαναν πράξη το σύνθημα  «κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή».

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας τώρα χωρίς προσκόμματα και δωράκια, μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς και τις κατοικίες, άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού να καλυφτούν όλα τα κενά.

 

Σαββίδης Παναγιώτης