OLYMPIA ELECTRONICS A.E.:  απόκτηση του ISO 45001: 2018

285

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. τα τελευταία χρόνια μέσω της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) προβάλλει έντονα την υπευθυνότητα, την κοινωνική ευσυνειδησία, την ευαισθησία, τη συνείδηση και την επιχειρηματική ηθική της επιχείρησης, συμβάλλοντας στην στήριξη της κοινωνίας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. δίνει μεγάλη έμφαση σε θέματα που άπτονται του ανθρωπίνου δυναμικού και την σχέση τους με θέματα όπως η ανακύκλωση, η επένδυση στο ανθρώπινο παράγοντα, η υγεία, η ασφάλεια στον εργασιακό χώρο και η διαχείριση των φυσικών πόρων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή. Η ασφάλεια και η υγιεινή του ανθρωπίνου δυναμικού έχουν στρατηγικό χαρακτήρα για την εταιρεία και γι’ αυτό προχώρησε στην απόκτηση του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας και υγιεινής εργαζομένων & εργασίας ISO 45001:2018. Πρόκειται για το πρώτο παγκόσμιο διεθνές πρότυπο που αφορά την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια και επιτρέπει στην εταιρεία να μειώνει με ενεργό τρόπο τον κίνδυνο στον χώρο εργασίας, αλλά ταυτόχρονα να βελτιώνει εμφανώς την υγεία και την ευημερία στην εργασία. Ιδιαίτερα στην δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του covid-19.

Βασικός στόχος της  OLYMPIA ELECTRONICS A.E. είναι η μείωση του επαγγελματικού κινδύνου και η πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με την αξιολόγηση και διαχείριση του επαγγελματικού κινδύνου, μέσω των διαδικασιών που εφαρμόζονται από τις διευθύνσεις και τα τμήματα της εταιρείας, και από την πραγματοποίηση ενός σημαντικού αριθμού σεμιναρίων που εστιάζουν στην υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας.

«OLYMPIA ELECTRONICS A.E. : για έναν ασφαλέστερο κόσμο!».