Γεμάτα τα ραντεβού στην πρεμιέρα των κομμωτηρίων – Η διαφορά με το πρώτο lockdown

257

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στα κομμωτήρια όλης της χώρας που σήμερα ανέβασαν ρολά με τους επαγγελματίες ωστόσο να επισημαίνουν ότι η εικόνα δεν είναι η ίδια σε σύγκριση με την περίοδο του πρώτου lockdown.

«Σίγουρα την πρώτη μέρα τα κομμωτήρια είχαν κλεισμένα τα ραντεβού από τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι πως οι λίστες αναμονής είναι σημαντικά μικρότερες σε σχέση με το πρώτο lockdown και οι καταναλωτές στις περισσότερες περιπτώσεις θα εξυπηρετηθούν τις επόμενες μέρες» τονίζει η Μαρία Σωτηροπούλου, πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος.

Όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες, ο κόσμος είναι περισσότερο επιφυλακτικός σε σχέση με το πρώτο lockdown ενώ τα κομμωτήρια αυτή τη φορά ήταν ο κλάδος που είχε κλείσει τελευταίος, παίρνοντας μία μικρή παράταση δύο ημερών σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα. Εξάλλου κάποιοι επιλέγουν να επισκεφθούν τα κομμωτήρια πιο κοντά στις γιορτές και να μην σπεύσουν από τις πρώτες μέρες.

Τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις κατά την επαναλειτουργία τους είναι ακόμη μεγαλύτερα όπως λέει η κ. Σωτηροπούλου. «Έχουμε κλείσει τους χώρους αναμονής για να μη δημιουργηθούν προβλήματα, σε πολλές περιπτώσεις έχουμε βάλει και κορδέλες για να τηρηθούν οι αποστάσεις ενώ προσπαθούμε να μη σηκώνεται και μετακινείται στους χώρους ο πελάτης κατά την παραμονή του στο κομμωτήριο» εξηγεί.

Πτώση τζίρου άνω του 40%

Παρά την αυξημένη κίνηση πάντως οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι η χρονιά θα κλείσει συνολικά με πτώση του τζίρου πάνω από 40% καθώς όλο το διάστημα της πανδημίας μπορούσαν καθημερινά να εξυπηρετούν συγκεκριμένο αριθμό πελατών λόγω των περιορισμών που ισχύουν.

Παράλληλα η κ. Σωτηροπούλου επισημαίνει και το φαινόμενο της παράνομης πρακτικής με τα κομμωτήρια κατ΄οίκον, το οποίο φάνηκε να εντάθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown. «Είναι αντιεπαγγελματικό για όσους το κάνουν, να παρέχουν δηλαδή υπηρεσίες στο σπίτι όσο τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά και είναι κάτι το οποίο το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα στην κυβέρνηση ώστε να λάβει μέτρα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται τέλος ότι από την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Στέλιος Πέτσας, ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικής για μανικιούρ – πεντικιούρ  επισημαίνοντας ότι «τα φαινόμενα “μαύρης εργασίας” και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα, παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον».

insider.gr