Αποστόλης Λιακόπουλος : Ρώτησα τον κ. Μορφακίδη αν έχασε 2.000.000 Ευρώ για τις πληρωμές προμηθευτών …

372

Ρώτησα τον κ. Μορφακίδη αν έχασε 2.000.000 Ευρώ για τις πληρωμές προμηθευτών και απάντησε «άλλα αντ’ άλλων».

Μήπως έχει απάντηση για αυτό και αν προέταξε πληρωμή 62.000 Ευρώ σε συγγενικό του πρόσωπο;

 

Πριν από λίγο καιρό η δημοτική αρχή ανακοίνωσε με περηφάνεια ότι φρόντισε να λάβει 5.700.000 Ευρώ για να πληρώσει παλιές οφειλές του δήμου Κατερίνης προς τους προμηθευτές του και όλοι είπαμε μπράβο. Στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μορφακίδης ανακοίνωσε με καμάρι ότι 3.700.000 Ευρώ πληρώθηκαν προς τους προμηθευτές, χωρίς να κάνει καμία αναφορά για τα υπόλοιπα 2.000.000 Ευρώ.

Όταν έβγαλα δελτίο τύπου και ρώτησα για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα 2.000.000 Ευρώ, ο κ. Μορφακίδης απάντησε με τρόπο που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στους συνδημότες μας.

  • Δεν είπε λέξη για τα χαμένα 2.000.000 (αν όντως χάθηκαν, δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση)
  • Δεν έδωσε καμία πληροφορία στους προμηθευτές που περιμένουν να πληρωθούν για το πότε θα πάρουν τα λεφτά τους
  • Ακολούθησε και αυτός την παλιά γερμανική τακτική που ακολουθούν και άλλοι στη δημοτική παράταξη που ανήκει: «όταν σε ρωτούν για κάτι, κάνε επίθεση στο πρόσωπο και απέφυγε να απαντήσεις».
  • Έμπλεξε χωρίς λόγο τους δημοτικούς υπαλλήλους, για τους οποίους δεν έγραψα λέξη

Επειδή όμως ήμουν υποψήφιος και εξελέγην για να υπηρετήσω τους δημότες και μόνο αυτούς από τη θέση της αντιπολίτευσης που αυτοί με ψήφισαν, επανέρχομαι και ρωτώ τον κ. Μορφακίδη:

  1. Χάθηκαν ή όχι τα 2.000.000 Ευρώ; Αν όχι, ενημερώστε μας με αποδείξεις. Αν ναι, πείτε μας τι συνέβη και ποιος φταίει για αυτό.
  2. Πότε θα πληρωθούν οι προμηθευτές τα χρήματά τους; (απαντήστε και αφήστε τα… «τσάμικα» με τον Χιονίδη, τον Λιακόπουλο και το παρελθόν. Ο Θανάσης Λιακόπουλος από όπου πέρασε άφησε μόνο πλεονάσματα και 0 χρέος, ενώ τόσο εσείς όσο και πολύ περισσότερο ο κ. Κουκοδήμος στήριξε ως βουλευτής τον κ. Χιονίδη για 10 ολόκληρα χρόνια, μέχρι που μάλωσαν για τα οικόπεδα στην Παραλία, από όσα οι ίδιοι είπαν τότε).
  3. Είναι αλήθεια ότι προτάξατε πληρωμή 62.000 Ευρώ σε συγγενικό σας πρόσωπο, την ώρα που άλλοι προμηθευτές του δήμου παραμένουν απλήρωτοι και είχαν προτεραιότητα;

Οι δημότες έχουν ανάγκη από απαντήσεις, έργα και όχι αλαζονεία της εξουσίας, στοιχείο ξεχειλίζει στη «μη-απάντησή» σας.

Την ώρα που ο κορoναϊός στερεί τη ζωή από πολλούς συνδημότες μας και καταστρέφει την τοπική μας οικονομία, είναι ανάγκη να μάθουμε αν χάσατε ή όχι 2.000.000 Ευρώ που θα τόνωναν την αγορά ειδικά πριν τις γιορτές. Χιλιάδες συνδημότες περιμένουν με ενδιαφέρον την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Αποστόλης Λιακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης