Ανοίγουν αύριο Τρίτη τα κέντρα αισθητικής (μανικιούρ – πεντικιούρ)

266

O κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως τo δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού εξακολουθεί, δυστυχώς, να χτυπάει ολόκληρη την Ευρώπη. Συνεπώς, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται κανονικά με μία μικρή προσθήκη: εκτός από τα κομμωτήρια, θα λειτουργούν από αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και τα κέντρα αισθητικής.

Ανοίγουν από αύριο οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι από αύριο θα μπορούν να λειτουργήσουν και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. «Τα φαινόμενα μαύρης εργασίας είναι εκτεταμένα. Είναι καλύτερα να λειτουργούν με κανόνες παρά ανεξέλεγκτα κατ οίκον».

Επίσης, τόνισε για ακόμα μία φορά πως προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία ενώ υπενθύμισε ότι «Έως τις 7 Ιανουαρίου παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για να περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές. Εξαίρεση αποτελούν μόνο η παραλαβή εκτός καταστήματος, τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ, με αποστολή sms».

Ρεβεγιόν με 9 άτομα και έως 2 οικογένειες

Ο κ. Πέτσας σημείωσε επίσης ότι την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν θα πρέπει να είναι η αρχή για συγχρωτισμό και σημείωσε ότι το μέγιστο όριο για τα ρεβεγιόν είναι τα 9 άτομα, από δύο οικογένειες το πολύ:

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.»

Πηγή: thetoc.gr