Αποστόλης Λιακόπουλος προς τη Δημοτική Αρχή : Μπράβο για τα ληξιπρόθεσμα που πληρώσατε. Κάποιοι έμειναν εκτός.

462

Με ποια κριτήρια; Ισχύει ότι χάθηκαν τα 2.000.000 Ευρώ;

 

Πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι ο δήμος Κατερίνης μπήκε στο πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, με το ποσό των 5.700.000 Ευρώ. Το γεγονός αυτό μας επιβεβαίωσε τόσο ο δήμαρχος κ. Κουκοδήμος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όσο και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Μορφακίδης σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Το ποσό που επρόκειτο να εκταμιεύσει ο δήμος μας θα  έδινε ανάσα τόσο στα οικονομικά του δήμου όσο και σε πολλούς συνδημότες μας, ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι περιμένουν τα χρήματα τους. Μία ευχάριστη έκπληξη για όλους. Από όσα πληροφορηθήκαμε στη συνέχεια από τα μέσα ενημέρωσης (μιας και δεν θεωρήθηκε χρήσιμο να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι), καταβλήθηκαν τα 3.700.000 Ευρώ. Μπράβο σε όλους όσους εργάστηκαν για να γίνουν αυτές οι πληρωμές.

Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν ακόμη πολλοί επαγγελματίες στον Δήμο μας που παραμένουν απλήρωτοι, ενώ άλλοι έμειναν εκτός της σχετικής λίστας. Με ποια κριτήρια καταρτίστηκε αυτή; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο αποπληρωμής και των υπολοίπων;

Ταυτόχρονα πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα άρθρο σε γνωστό μέσο ενημέρωσης το οποίο αναφέρει ότι λόγω λανθασμένων χειρισμών των υπευθύνων του δήμου Κατερίνης χάθηκαν σχεδόν 2.000.000 Ευρώ (!) από τα 5.400.000 Ευρώ που επρόκειτο να απορροφήσει ο δήμος.

Παρά την τόσο σοβαρή καταγγελία, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, αντίθετα έχουμε απόλυτη σιγή.

Στη διάθεσή σας, για να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών μας

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα. Μπράβο για τα χρήματα που πληρώσατε στους δημότες, ήταν μία σημαντική ανάσα. Με τους υπόλοιπους τι θα κάνετε; Ποιο είναι το πλάνο; Πότε θα πληρωθούν και αυτοί;

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Αποστόλης Λιακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης