“Καμπανάκι” Κικίλια και Τσιόδρα για τις 9 περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα / Η Πιερία μια από αυτές

502

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη δυτική Αττική, με την πανδημία του κοροναϊού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημαίνοντας συναγερμό για εννέα ακόμη περιοχές, με τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας, πρόκειται για την Πιερία, τη Δράμα, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Ξάνθη, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Φλώρινα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως συνομίλησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος προχώρησε σε συγκεκριμένες επισημάνεις. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες άνω των 65 ετών, ενώ τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών. Παρά τις πέντε εβδομάδες lockdown, τόνισε, ο κ. Κικίλιας, η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται, ενώ τις τρεις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι όσα και τα εξιτήρια, ενώ σχετικά με την πληρότητα των ΜΕΘ ανέφερε πως στην Επικράτεια ανέρχεται στο 83%, στην Αττική στο 77% και στη Θεσσαλονίκη στο 91%.

Στο πλαίσιο αυτό, χτύπησε “καμπανάκι” για τη συμπεριφορά όλων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.