Π.Ε. Πιερίας : Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ενόψει της χειμερινής περιόδου που ήδη άρχισε μετά τις χθεσινές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή

245

Σοφία Μαυρίδου: Η Αυτοδιοίκηση και οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς, σε αγαστή συνεργασία. Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται στο πεδίο για την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών από τη χθεσινή θεομηνία

 

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω του έκτακτου καιρικού φαινομένου που καταγράφεται στην Πιερία, με όλο το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σήμερα το πρωί, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη στο γραφείο της, με συμμετέχοντες το Διευθυντή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη, τον Υποδιευθυντή Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη και τον προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πιερίας, με μοναδικό θέμα την καταγραφή και ιεράρχηση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή που προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές περιοχές του νομού.

Ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, μετέφερε το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, o οποίος, έμπρακτα για ακόμα μία φορά ενδιαφέρεται για την Πιερία, για τη διάθεση πόρων και μέσων, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, προέβη σε διαδικασία «Διάθεσης προσωπικού, οχημάτων και μηχανημάτων έργου από 07.12.2020 και μέχρι πέρας των επειγουσών εργασιών (ή φαινομένων) προς αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας  και των συνοδών συνεπειών / καταστροφών λόγω  εντόνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες) και πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές της  Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ», αιτούμενη την Επικαιροποίηση της υπ΄ αριθμ . ΚΡΞ / 488947 (3554) / 20 ΝΟΕ 2017 (ΑΔΑ: ΩΧΚ57ΛΛ-Ξ42) απόφασης κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω έντονων καιρικών και πλημμυρικών φαινομένων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του νομού καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση υδάτων από το οδικό δίκτυο, στόχευσαν ώστε μαζί με την συνδρομή των πολιτών να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαιτούμενες με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα.

Κάθε νεότερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr].