Κοροναϊός: Στο “μικροσκόπιο” των αρμοδίων Αρχών έξι περιοχές – ανάμεσά τους και η Πιερία

749

Στο “μικροσκόπιο” των αρμόδιων Αρχών έχουν μπει έξι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, και με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, έγινε αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές.

Τις επόμενες ημέρες, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων. Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.