Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

225

Η 3η Δεκεμβρίου – παγκόσμια και εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρίες, δεν είναι ημέρα γιορτής. Είναι ημέρα αφύπνισης και υπενθύμισης προς όλους μας, για την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών και των ίσων ευκαιριών, με επίκεντρο την ένταξη των ΑμεΑ, στην κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Στον Δήμο Κατερίνης, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής προστασίας, αποδεικνύουμε καθημερινά από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης, ότι, με σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή, υλοποιούμε έργα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και με έμφαση στα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στους χώρους των σχολείων της περιοχής ευθύνης μας, πετύχαμε τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», προκειμένου να  κατασκευασθούν ράμπες και χώροι υγιεινής για άτομα με αναπηρία στα σχολειά μας.

Επιπλέον, φέτος εγκαταστήσαμε τέσσερα νέα seatrac για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ σε θάλασσες και παραλίες του Δήμου μας, ενώ γενικότερα θέματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) στους δημόσιους χώρους, διευκολύνονται, στηρίζονται, μέσα από τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των αντίστοιχων υποδομών.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε στο πλαίσιο λειτουργίας της ΔΗΚΕΔΗΚ, δεύτερη δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, προμηθευτήκαμε νέο σύγχρονο εξοπλισμό και νέο λεωφορείο για τη μεταφορά αναπηρικών αμαξιδίων.

 Επίσης, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μεριμνούμε για τη διαρκή βελτίωση υποδομών, υπηρεσιών υγείας,  κοινωνικών υποδομών και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση της πρόσβασης σ’ αυτές, ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Με κάθε θεμιτό μέσο στηρίζουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Κατερίνης, των δομών της Μέριμνας Παιδιού, του Γυμνασίου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Με ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τα άτομα με αναπηρίες, καθημερινά και εμπράκτως συνεχίζουμε και θα είμαστε  κοντά στις ανάγκες τους.