Ανακοίνωση από τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών σε συνέχεια της επίσκεψης του Υφυπουργού κ. Β. Κοντοζαμάνη

118

Στην προχθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού υγείας στο νοσοκομείο της Κατερίνης, που έγινε με αφορμή την εκτράχυνση της κατάστασης λόγω  covid  στον νόμο μας μα και στο ΓΝΚ ,παραβρέθηκε  και τοποθετήθηκε μέλος του ΔΣ εκ μέρους της παράταξης μας. Μια κατάσταση που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τις ολιγωρίες του προηγούμενου διαστήματος, μα και τα αποτελέσματα της διαχρονικά εγκληματικής πολίτικης που ακολουθείται  τα τελευταία χρόνια από όλες της κυβερνήσεις εις βάρος του συστήματος  δημοσίας υγείας και εις βάρος της υγείας του λάου ως επακόλουθο.

Το μέλος του ΔΣ του ΙΣΠ ( από την ΔΗΠΑΚ ) ανέφερε στον υφυπουργό υγείας  κο Βασίλη Κοντοζαμάνη, ότι από τις ομιλίες των παραβρισκόμενων γίνεται φανερό ότι πρέπει άμεσα να λυθεί το ξενοδοχειακό από τη μία και από την άλλη να λυθεί το ζήτημα της έλλειψης του προσωπικού. Έτσι πρότεινε άμεσα να επιταχθούν χωρίς όρους και  οι ιδιωτικές μονάδες με το προσωπικό τους. Να δεσμευτούν ξενοδοχεία, για τη διαμονή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο . Να επιταχθούν ιδιώτες γιατροί για τη φροντίδα τους.

Ακόμη τόνισε πως οι μετακινήσεις προσωπικού (που εφαρμόζεται κατά κόρον) μισολύνει προβλήματα, ενώ ανοίγει μεγάλα αλλού.

Ήδη ετοιμάζονται τα εμβολιαστικά κέντρα, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό που τώρα είναι μετακινημένο στο ΓΝΚ. Αυτό το προσωπικό είναι κουρασμένο από την υπερεφημέρευση και τις συνθήκες που επικρατούν  και γίνεται πιο ευάλωτο στον κοροναϊό.  Φανταστείτε να πρέπει να αρχίσουν οι εμβολιασμοί και να μη μπορούμε επειδή θα  έχουμε τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες, ασθενείς, θύματα του αγώνα που δίνουν στα ΤΕΠ του ΓΝΚ.