Αρχική Οικονομία «Επιστρέφει» στα 534 ευρώ η ειδική αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων Δεκεμβρίου

«Επιστρέφει» στα 534 ευρώ η ειδική αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων Δεκεμβρίου

280

Ένας εργαζόμενος που θα παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβει ειδική αποζημίωση 534 ευρώ, ενώ αν ήταν σε αναστολή και τον Νοέμβριο θα λάβει συνολικά 1.334 ευρώ.

Δεδομένης της επέκτασης των περιοριστικών μέτρων και το μήνα Δεκέμβριο, η αποζημίωση όσων εργαζόμενων τεθούν σε αναστολή θα υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ (17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής).

Για τις 7 ημέρες του Δεκεμβρίου που συνεχίζεται το lockdown, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται στα 125 ευρώ.

Αν ένας εργαζόμενος παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβει ειδική αποζημίωση 534 ευρώ, ενώ αν ήταν σε αναστολή και ολόκληρο τον Νοέμβριο θα λάβει συνολικά 1.334 ευρώ.

Ειδικά για τον Νοέμβριο, έχουν ήδη εξοφληθεί οι 277.999 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή κατά το δεύτερο lockdown. Οι αποζημιώσεις τους υπολογίστηκαν με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Η δήλωση των αναστολών Δεκεμβρίου

Η διαδικασία για τις δηλώσεις των αναστολών Δεκεμβρίου θα είναι η ίδια που ακολουθείται κάθε μήνα από την αρχή της πανδημίας.

Μετά τη δήλωση του εργοδότη για την αναστολή της σύμβασης εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα  supportemployees.services.gov.gr , μόνο στην περίπτωση που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ή επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Για όσους έχουν ξανατεθεί σε αναστολή, απαιτείται μόνο η δήλωση του εργοδότη τους, για να πιστωθούν τα ποσά απευθείας στους λογαριασμούς τους.

Για μία εβδομάδα αναστολής το ποσό που θα εισπράξουν είναι 125 ευρώ, για δύο εβδομάδες  267 ευρώ, για τρεις εβδομάδες 374 ευρώ, για τέσσερις εβδομάδες 498 ευρώ και για όλο τον μήνα 535 ευρώ.

insider.gr