Ελληνική Λύση : «Επιτακτική ανάγκη αποστολής στολών υψηλής προστασίας στο ΕΚΑΒ Κατερίνης»

353

Επιστολή/ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε στην Βουλή η Ελληνική Λύση με θέμα “Επιτακτική ανάγκη αποστολής στολών υψηλής προστασίας στο ΕΚΑΒ Κατερίνης”

 

Παραθέτουμε εδώ ολόκληρη την επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Κατερίνης και με τοπικό δημοσίευμα διαδικτύου της 19ης Νοεμβρίου 2020, σταμάτησαν να πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών, λόγω έλλειψης προστατευτικών υλικών στο ΕΚΑΒ Κατερίνης. Συγκεκριμένα,  την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 10:50 το πρωί, το ΕΚΑΒ της πόλης δέχθηκε κλήση για μεταφορά ασθενούς με συμπτώματα κοροναϊού και, δυστυχώς, η Υπηρεσία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αίτημα του πολίτη: “Σας παρακαλούμε να βρείτε τρόπο να μεταφέρετε τον ασθενή με δικό σας μεταφορικό μέσο στο νοσοκομείο, διότι η Υπηρεσία μας δεν διαθέτει πλέον προστατευτικά υλικά. Σας ζητούμε συγγνώμη, που δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε”, ήταν η απάντηση του τηλεφωνικού κέντρου. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται ότι, υπάρχει μεγάλη έλλειψη στοιχειωδών υλικών προστασίας για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, όπως π.χ. οι λευκές φόρμες. Η έλλειψη αυτή οδήγησε στην ανάληψη πρωτοβουλίας από τοπική εθελοντική ομάδας δράσης, προς συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά στολών υψηλής προστασίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να αποστείλετε άμεσα όλα τα απαραίτητα υλικά προστασίας στα στελέχη της Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Κατερίνης, καθώς και στο σύνολο των Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ της Ελληνικής Επικράτειας για τις περιπτώσεις διακομιδής ασθενών με συμπτώματα κοροναϊού, για να μην φθάνουμε στο σημείο να υποκαθίσταται η αποστολή και το έργο της Πολιτείας από την ανθρωπιά και το φιλότιμο ομάδων, συλλόγων και ενώσεων;