Νωρίτερα από ποτέ ο Δήμος Κατερίνης βάζει τα γιορτινά του!

319

Η υγειονομική κρίση διαμορφώνει ένα διαφορετικό εορταστικό τόνο – ωστόσο τα συνεργεία για το χριστουγεννιάτικο στολισμό έπιασαν ήδη δουλειά

Κώστας Κουκοδήμος: Να μεταδώσουμε κλίμα αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους την δύσκολη αυτή περίοδο

 

Κόντρα στη ψυχολογία που έχουν επιφέρει τα αναγκαία λόγω της υγειονομικής κρίσης περιοριστικά μέτρα,  θέλοντας – στο μέτρο του εφικτού – να προσδώσει  μία νότα αισιοδοξίας,  νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με ένα φωτεινό εορταστικό διάκοσμο υποδέχονται τόσο η πόλη της Κατερίνης, όσο και όλες οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Ειδικότερα, με εντολή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου τα συνεργεία του Δήμου έπιασαν ήδη δουλειά και εδώ και αρκετές ημέρες, τοποθετούν τα πολύχρωμα φωτιστικά και  λαμπιόνια σε πλατείες, πάρκα – κοινόχρηστους χώρους, κολώνες και κυκλικούς κόμβους.

Παράλληλα με την αξιοποίηση του υλικού – εξοπλισμού στολισμού από τις προηγούμενες χρονιές, το οποίο ο Δήμος Κατερίνης φρόντισε και διατήρησε καλά αποθηκευμένο, οι βελτιώσεις και επεκτάσεις του θα είναι φέτος ορατές από όλους.

Εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους όπως είναι εύλογο δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ για το πως θα διαμορφωθεί, ο τρόπος λειτουργίας στις «Γωνιές των Χριστουγέννων», αυτό θα εξαρτηθεί και θα καθοριστεί από την εξέλιξη της πανδημίας του covid 19 στη χώρα μας.

Δίνοντας ένα πρώτο στίγμα ο Δήμαρχος τονίζει: «Τις κρίσιμες αυτές ώρες για όλους, ασφαλώς προτεραιότητά μας – όπως άλλωστε αποδεικνύουμε καθημερινά σε όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης –  είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, η απαρέγκλιτη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Παράλληλα, η αδιάλειπτη συνέχεια στις πρωτοβουλίες  μας για την στήριξη προς οικονομικά αδύναμους & ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τις πρωτοβουλίες μας να ομορφύνουμε κάθε γωνιά του Δήμου μας, να μεταδώσουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας, σε μικρούς και μεγάλους την δύσκολη αυτή περίοδο. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε φέτος ο εορταστικός στολισμός να επιταχυνθεί και να υλοποιηθεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά».