Έρευνα της Εισαγγελίας για δύο αδικήματα για τη συμμετοχή Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

268

Προκαταρκτική εξέταση για δυο αδικήματα διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας μετά από καταγγελία του δικηγόρου και πρώην πολιτευτή της ΝΔ Φαήλου Κρανιδιώτη κατά των αρχηγών των τριών κομμάτων της Βουλής που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις  του Πολυτεχνείου.

Η Εισαγγελία έδωσε εντολή για  διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Προφανώς η υπόθεση δεν μπορεί να διερευνηθεί από εισαγγελέα καθώς πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. Έτσι θα ληφθεί η αρχική κατάθεση από τον καταγγέλλοντα δικηγόρο και πρώην πολιτευτή της ΝΔ από την Κρατική Ασφάλεια και ακολούθως, προφανώς η δικογραφία θα πάει στη Βουλή.

Προκαταρκτική

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κοροναϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την έρευνα θα αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια Αθηνών.