Όλα θα αξιολογηθούν

404

Του Ηλία Χρυσικού*

Η ιστορία μας έχει διδάξει, ότι είναι “μαύρη” ειρωνεία να πεθαίνεις, -από την ίδια αιτία-, ενώ κάποιοι δίπλα σου εμβολιάσθηκαν ή εμβολιάζονται και δεν θα πέθαναν ή δεν θα πεθαίνουν.

Ας πάμε πίσω λοιπόν. Ας γυρίσουμε την ιστορία ανάποδα και ας αρχίσουμε να θυμόμαστε. Αλήθεια πόσοι νέοι άνθρωποι πέθαναν, διότι δεν είχε εφευρεθεί η πενικιλίνη; Πόσα παιδιά “έφυγαν” από την ζωή, επειδή δεν υπήρχε το εμβόλιο της ευλογιάς, της διφθερίτιδας, της πολιομυελίτιδας;

Φίλοι μου, -δεν πρέπει να ξεχνούμε-, ότι τα εμβόλια αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα της ιατρικής του περασμένου αιώνα. Άρα δεν πρέπει να “πυροβολούμε” τα εμβόλια, διότι σώζουν εκατομμύρια ζωές.

Όμως με αυτά που ακούμε και γράφονται μήπως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε όσα μας “σερβίρονται”; Χθες είδα & άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Νικόλαο Μαυραγάνη, σε μία αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε συνέντευξη στο δημοσιογράφο του mydimosio.gr Γρηγόρη Μπακλώρη, σχετικά με τον εμβολιασμό και το βιοτσίπ ελέγχου και με προκάλεσαν αίσθηση και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.

Ο κ. Μαυραγάνης τον ιό τον ονόμασε ιό της φτώχειας, όπου και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, οι νεκροί από την πείνα και την ένδεια θα είναι πάνω από 130 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

Όλα όμως, θα φανούν και θα αξιολογηθούν όταν λήξει ο “πόλεμος”. Και είναι άδικο που τις τελευταίες εβδομάδες, -η πανδημία με όλες τις επιπτώσεις και παρενέργειες-, έχουν γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, -από πολιτικούς-, που κατέχουν θεσμικές θέσεις και δεν έχουν μελετήσει την ιστορία όπως θα όφειλαν.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm Ν. Πιερίας & αρθρογράφος του pierianews.g