Αρχική Πρωτοσέλιδο Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία

Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία

306

«Υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

«Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια»αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων», επανέλαβε η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στον AΝΤ1.

Είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί μας λένε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση», τόνισε, σε άλλο σημείο, η υπουργός Παιδείας.

Η κυρία Κεραμέως, αναφερόμενη στο πλαίσιο λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στην χώρα, υπογράμμισε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ψηφιακό έργο, που αφορά σε 1,6 εκατομμύρια μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μικρά προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Αναφερόμενη σε καταγγελίες για διανομή tablet σε σχολεία, τα οποία καταλήγουν όμως αντί για τα χέρια μαθητών σε χέρια καθηγητών, η κυρία Κεραμέως είπε ότι υπάρχουν σαφείς εντολές που πρέπει να τηρούνται, αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάποιες περιοχές, τόνισε όμως ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες των μαθητών, είπε ότι αυτές δεν υπολογίζονται όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, ωστόσο κατά τις άλλες ημέρες τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά για όλους και πρέπει να παρακολουθούνται από τα παιδιά.