Φώντας Μπαραλιάκος : Για πρώτη φορά ενισχύεται η παράκτια αλιεία

380

Πιστώθηκαν στους δικαιούχους 11,3 εκ.€

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προέβη σε μία ακόμη ενέργεια έμπρακτης στήριξης πληγέντων κλάδων από την πανδημία του κοροναϊού.

Ειδικότερα με απόφαση του Υπουργού Μ. Βορίδη είχε ενεργοποιηθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση ενισχύσεων  de minimis στον τομέα της παράκτιας αλιείας και την προηγούμενη εβδομάδα πιστώθηκε στους δικαιούχους οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 11.293.857,03 ευρώ στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) εφ’ όσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία.

Το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποδείξει κατ´ επανάληψη από την αρχή της πανδημίας πως στέκεται δίπλα σε κάθε πληττόμενο κλάδο από την υγειονομική κρίση.

Οι παράκτιοι αλιείς της χώρας λαμβάνουν για πρώτη φορά οικονομική ενίσχυση.

Αυτό αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση και ο ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδης έχουν ευήκοα ώτα σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει και δρομολογούν άμεσα λύσεις. Μην ξεχνάμε πως φιλοσοφία και άξονας χάραξης της κυβερνητικής πολιτικής είναι ένας: « Κανένας μόνος του» σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.