Δήμος Κατερίνης: Φύτευση ανθοφόρων λουλουδιών σε πλατείες & κοινόχρηστους χώρους  

310

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το ευρύ πρόγραμμα της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου, για τη φύτευση χειμερινών ανθοφόρων εποχικών λουλουδιών, που δίνουν χρώμα και ομορφαίνουν κάθε γωνιά της πόλης. Σε πρώτη φάση η ανθοφύτευση με καλλωπιστικά άνθη (κυρίως κυκλάμινα) έγινε περιμετρικά στο σιντριβάνι της πλατείας Δημαρχείου, στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου κ.α., ενώ ενόψει και των γιορτών θα ακολουθήσει ο καλλωπισμός – εξωραϊσμός κόμβων με αφετηρία – εντός των ημερών – τον κυκλικό κόμβο στην οδό Σβορώνου.

Παρών στις φυτεύσεις στην πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας Πρασίνου, τόσο στο κέντρο, όσο και σε κάθε γειτονιά, με την έμφαση που δίνεται και στην αισθητική διάσταση, σε ό,τι αφορά την τεχνική των φυτεύσεων, δίνουν όμορφο χρώμα, ενισχύουν το πράσινο και συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας».

Όπως τόνισε από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Οι παρεμβάσεις οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα των υφιστάμενων χώρων πρασίνου και αναβαθμίζουν την όψη των κοινόχρηστων χώρων, υπάρχει ο προγραμματισμός το επόμενο διάστημα να  συνεχιστούν σε πολλά σημεία του αστικού ιστού», ενώ όπως είπε: «Ευελπιστώ ότι  με την συμβολή των δημοτών μας θα εξασφαλίσουμε την προστασία αυτής της όμορφης εικόνας».