Παπαθανάσης: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης – λιανεμπορίου από 1 Δεκεμβρίου

398

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης καθώς και ότι η αγορά δεν θα ανοίξει χωρίς αυστηρά μέτρα.

 

Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς σημείωσε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης, κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά, λιανεμπόριο και εστίαση, χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, «εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε».

Εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια.

«Θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης»

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, όταν η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα. «Δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα

Επεσήμανε παράλληλα ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Τέλος για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδας.

insider.gr