O αυτοθαυμαζόμενος Πρωθυπουργός που βλάπτει σοβαρά την υγεία

337

Του Δημήτρη Ζησιμόπουλου,

Η κατάσταση ξέφυγε μέσα Νοεμβρίου και η Κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Είναι προφανές πως πολλά έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα. Όμως ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του στην Βουλή συνέχισε  να κατηγορεί εμάς (τον λαό) για την εξέλιξη της πανδημίας, την ώρα που η Ελλάδα στοιβάζεται στα Νοσοκομεία. Και φταίνε-μας είπε- ορισμένοι νέοι με τα μεταμεσονύχτια πάρτι και ορισμένοι πολίτες με την μεταμεσονύχτια γυμναστική τους. Οχι ότι δεν φταίει και η επιπολαιότητα ορισμένων. Ο ίδιος όμως?

Δεν φταίει αυτός που άνοιξε άναρχα τον τουρισμό, που αύξησε την πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα για να ευνοήσει τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τους μεγαλοπλοιοκτήτες καθώς και τα μεγάλα ξενοδοχεία, που δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ εδώ και οκτώ μήνες για να ευνοήσει τους ιδιώτες της Υγείας, που δεν αγοράσαμε λεωφορεία  για να μην παστώνονται οι πολίτες πάνω σ΄ αυτά, για τον συνωστισμό στους χώρους εργασίας και στις σχολικές τάξεις και  για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας?

-Και τι κάνει η  Αξιωματική Αντιπολίτευση, μου είπε ένας Νεοδημοκράτης  φίλος.

– Αντιπολίτευση για μένα φίλε είναι όποιος αντιδρά στην φυσική μας εξόντωση, στην απάνθρωπη φτωχοποίησή μας, στην κατάργηση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Η Κυβέρνηση είχε ένα οκτάμηνο να οργανώσει την προστασία μας αλλά απέτυχε. Και προσπαθεί ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας τους πάντες πλήν του εαυτού του να διασωθεί και για να διασωθεί από την κατηγόρια του λαού για τις ευθύνες του  και για  την δεύτερη καραντίνα έβαλε τους χρυσοπληρωμένους κονδυλοφόρους του να γράφουν ότι δεν φταίει αυτός αλλά οι διαφωνίες υπουργών και ειδικών -λές και δεν τους επέλεξε ο ίδιος και τους δυό- μοίρασε ελεημοσύνη στον πεινασμένο λαό του,  θα  αναβάλλει   τις εθνικές εκλογές που προετοίμαζε για την Άνοιξη, εξαιτίας της λαϊκής οργής που κάθε μέρα δυναμώνει και του επαπειλούμενου μαυρίσματος. Ο ΓΑΠ μας αποκάλεσε λαό απατεώνων και ο άριστος κ. Μητσοτάκης λαό ψεκασμένων. Είδες τα  τζάκια τι γνώμη έχουν για τον λαό που τους ψηφίζει? Και εγώ δεν θέλω Πρωθυπουργό  πορφυρογέννητο και αυτοθαυμαζόμενο   που λέει τον εαυτό του άριστο και τους άλλους ψεκασμένους.

-Και γιατί θα ξαναψηφίσεις Αριστερά, συνέχισε.

-Γιατί θέλω για την χώρα μου την καλύτερη εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας. Μια ολιγομελή Κυβέρνηση, διοικητική αποκέντρωση με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας   (δημοψηφίσματα, τοπικές συνελεύσεις πολιτών) μια λιτή και εύρυθμη κρατική λειτουργία. Και ξέρω βέβαια ποιο Κράτος θα μας αφήσει η ΝΔ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο 16,7% η ανεργία στο β εξάμηνο του 2020, 1.881.600 πολίτες φτωχοί από τους συνολικά 10.534.857 που ζούνε στην Ελλάδα δηλαδή  ποσοστό 17,8%,  κράτος δυσλειτουργικό, κομματοκρατούμενο αλλά και σπάταλο. Κυβέρνηση με περίπου 50 υπουργούς, πλαισιωμένους από δεκάδες παρατρεχάμενους, 300 πολυδάπανους βουλευτές, 50.000 κρατικά αυτοκίνητα σε παγκόσμια πρωτοτυπία, πρώην αξιωματούχους με αστυνομική φρουρά, εκτεταμένες φοροδιαφυγές, πολιτικούς με παραγεγραμμένα εγκλήματα, στρατιές μετακλητών υπαλλήλων, κρατικοδίαιτη κομματική γραφειοκρατία. Αυτά βρήκε και την πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τα άφησε άθικτα γιατί ασχολήθηκε με την μέγγενη του μνημονίου. Πιστεύω πως την δεύτερη φορά  η Αριστερά θα τα ανατρέψει. Και πως το υπέρτατο ζητούμενό της θα  είναι η κοινωνική δικαιοσύνη.