Μπ. Σκούφα: «Tο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, δυναμικότητας 307 παιδιών, στερείται γραμματειακής υποστήριξης. «Λόγια του αέρα» οι εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας»

326

Χωρίς την αναγκαία γραμματειακή υποστήριξη έχει μείνει το  2ου Γενικό Λύκειο Κατερίνης, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο ως του μοναδικού -ενδεχομένως- πολυπληθούς σε μαθητές σχολείου, για το οποίο δεν  μερίμνησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας, αφού προηγουμένως ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα τοποθέτησης και απόσπασης εκπαιδευτικών που θα εργαστούν σε αντίστοιχες θέσεις στα υπόλοιπα σχολεία της περιφέρειας.

Για αδιευκρίνιστο λόγο, ένα σχολείο δυναμικότητας 307 μαθητών με ένα τόσο πλούσιο αρχείο από το έτος ίδρυσής του το 1984, έμεινε αστελέχωτο γραμματειακά, όπως  αποδεικνύεται. Σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε στην Υπουργό Παιδείας η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, είναι απορίας άξιο πώς έμεινε χωρίς γραμματειακή υποστήριξη το συγκεκριμένο σχολείο, όταν  με τα στοιχεία που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση  Κεντρικής Μακεδονίας, γνωρίζει  τις ελλείψεις, τις ανάγκες και τη δυναμική του κάθε σχολείου. Για μια ακόμη φορά οι εξαγγελίες της Υπουργού, ότι η στελέχωση των σχολείων σε αυτό τον τομέα θα αποτελούσε βασική επιδίωξη του Υπουργείου, αποδεικνύονται «λόγια του αέρα», αφού η όποια ετοιμότητα του Υπουργείου έμεινε στις εξαγγελίες.

Δείτε εδώ το κείμενο της κατατεθειμένης στη Βουλή ερώτησης.