Αρχική Πρωτοσέλιδο Βασίλης Κοντοζαμάνης: Μαζικοί εμβολιασμοί από τον Ιανουάριο του 2021 και μετά σε...

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Μαζικοί εμβολιασμοί από τον Ιανουάριο του 2021 και μετά σε όλη την Ευρώπη

262

«Περιμένουμε μαζικούς εμβολιασμούς την ίδια στιγμή με την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας. Θετικά τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer.

Θετικά και πολλά υποσχόμενα χαρακτήρισε τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer ο  υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε online event της διεθνούς ένωσης αερομεταφορών ΙΑΤΑ με θέμα «Οδηγώντας την Ελλάδα σε μια νέα αεροπορική πραγματικότητα – LEading Greece into a new aniation reality», ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer είναι θετικά και πλέον περιμένουμε η ΕΕ να υπογράψει και με την Pfizer».

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπενθύμισε ότι «μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έρθει σε συμφωνία με τέσσερις παραγωγούς εμβολίων. Η Ελλάδα συμμετέχει και στις τέσσερις συμφωνίες».

Τον Ιανουάριο θα αρχίσει η παράδοση των εμβολίων στην ΕΕ

Ερωτηθείς σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα που δρομολογούνται, ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε πως «τον Ιανουάριο του 2021 θα ξεκινήσει η παράδοση των εμβολίων στην ΕΕ, οπότε περιμένουμε να ξεκινήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες». «Θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Ιανουάριο και μετά», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας «τη δεδομένη χρονική στιγμή σχεδιάζεται η στρατηγική των εμβολιασμών. Πρόκειται για ένα σύνθετο project για τη φύση των εμβολίων και τα logistics, καθώς για τη μεταφορά τους κάποια εμβόλια απαιτούν συγκεκριμένες θερμοκρασίες».

«Περιμένουμε μαζικούς εμβολιασμούς την ίδια στιγμή με την υπόλοιπη Ευρώπη και όσο πιο σύντομα τα εμβόλια πάρουν έγκριση από τις φαρμακευτικές αρχές, τότε θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τον πληθυσμό», επανέλαβε ο κ. Κοντοζαμάνης.