Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί σε όλη την Ελλάδα

330

Νέα πιο αυστηρά μέτρα για τον κοροναϊό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως από την Παρασκευή ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 05.00 σε όλη τη χώρα.

Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για εργασία, λόγους υγείας (sms κωδικός 1) και βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι (SMS κωδικός 6). “Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωσή μας ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών, που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού”, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Διευκρίνισε ότι και για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (21:00-05:00) θα απαιτείται η αποστολή sms στο 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στην ατομική άθληση, διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση-προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις έως τρία άτομα, και με την ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Επανέλαβε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.