Δήμος Κατερίνης: Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου

375

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινούν οι εργασίες

Κώστας Κουκοδήμος: Βιοκλιματικές παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας & για τη λειτουργικότητα του κτιρίου

 

Στην τελική ευθεία οδεύει η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού μεγάρου Κατερίνης, ένα έργο με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ενεργειακά οφέλη, με τις επεμβάσεις τόσο στο κέλυφός του, όσο και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό να είναι προ των πυλών. Ήδη σήμερα, υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλου, η σύμβαση που σηματοδοτεί την άμεση έναρξη των εργασιών.

Όπως σημειώνει, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Ο σχεδιασμός μας, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου εντάσσεται στις προσπάθειές μας, για την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ υπαγορεύεται από την έμφαση που αποδίδουμε τόσο στις βιοκλιματικές παρεμβάσεις, όσο και στη διασφάλιση της λειτουργικότητας για εργαζόμενους, πολίτες και επισκέπτες. Επιπλέον, στον εξωραϊσμό, ενός κτιρίου – σημείου αναφοράς για την πόλη».

Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Ε.Π. «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020» έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημαρχιακού μεγάρου Δήμου Κατερίνης», συνολικής επιφάνειας 2510 τ.μ., το οποίο θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους.

Η σημαντική μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας (ποσοστό κατά τουλάχιστον 75% σύμφωνα με τη μελέτη) και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και αντίστοιχα η αισθητή μείωση του λειτουργικού κόστους, αναμένεται να επιτευχθούν από τις προγραμματισμένες «πράσινες» παρεμβάσεις στο δημαρχιακό μέγαρο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.850.000 ευρώ με Φ.Π.Α., ενώ θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τους νόμους – διατάξεις που αφορούν τα Δημόσια και Δημοτικά Έργα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών.