Πέθανε ο αγαπημένος Βρεττανός ηθοποιός Geoffrey Palmer

155

Είχε παίξει και σε μία ταινία του θρυλικού Τζέιμς Μποντ

Ένας από τους πολύ αγαπημένους ηθοποιούς της Βρετανίας, που πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε κάποιες ταινίες, ο Geoffrey Palmer, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 95 ετών. Η απώλειά του προκάλεσε συγκίνηση σε όλους όσους τον είχαν ταυτίσει με αγαπημένους κωμικούς τηλεοπτικούς ρόλους στους οποίους έβαλε την ανεξίτηλη σφραγίδα του.

As Time Goes By:  The Wedding | Preview

Η μικρή οθόνη, εξάλλου, ήταν το βασικό πεδίο δράσης του Geoffrey Palmer. Από αυτή ξεκίνησε και σε αυτήν διένυσε το μεγαλύτερο μέρος της υποκριτικής καριέρας του. Από το The Fall and Rise of Reginald Perrin (1976–79), και το Butterflies (1978–1983) μέχρι το δημοφιλέστατο As Time Goes By (1992–2005, στο οποίο πρωταγωνιστούσε επί δέκα ολόκληρα χρόνια, στο πλευρό της πολυβραβευμένης Τζούντι Ντεντς, υποδήθηκε ιδιαίτερους χαρακτήρες, με υποκριτικές απαιτήσεις, τους οποίους διάνθιζε με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία μέσω της έντονης εκφραστικότητας του προσώπου του αλλά και της χαρακτηριστικής φωνής του.

Palmer_2

Παράλληλα, όμως, έκανε και κάποια δυνατά περάσματα από τον κινηματογράφο μεταξύ των οποίων και η ταινία του Τζέιμς Μποντ «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει», το «Κυρία Μπράουν» όπου επίσης συνυπήρξε καλλιτεχνικά με την Τζούντι Ντεντς κ.α.

JAMES-BOND-Tomorrow-Never-Dies-GEOFFREY
O Geoffrey Palmer έπαιξε την ταινία του Τζέιμς Μποντ «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει»

Η σχέση του με το θέατρο, ωστόσο, δεν κύλησε ιδιαίτερα καλά. Για την ακρίβεια ήταν μια σχέση με κακό ξεκίνημα καθώς, παρότι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Λόρενς Ολίβιε κ.α., η πλήξη που ένιωσε σε μια από τις παραστάσεις που συμμετείχε τον έκανε να το εγκαταλείψει οριστικά.

Η χαρακτηριστική φωνή Geoffrey Palmer όμως ακουγόταν, επί σειρά ετών, σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις μεγάλων εταιρειών.