Λυών: Ερωτική αντιζηλία “πίσω” από την επίθεση στον Έλληνα ιερέα;

403

Σε ερωτική αντιζηλία φέρεται να αποδίδεται η δολοφονική επίθεση κατά του Έλληνα ιερέα, στη Λυών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Parisien, ο 40χρονος Γεωργιανός, που συνελήφθη, παραδέχτηκε κατά την ανάκριση ότι πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα τον πατέρα Νίκο το περασμένο Σάββατο.

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι η σύντροφος του 40χρονου, μία 30χρονη Ρωσίδα, επιβεβαίωσε τη μοιχεία, καταθέτοντας στις Αρχές.

Ο δράστης φαίνεται πως ήθελε να πάρει εκδίκηση και όχι να σκοτώσει τον 52χρονο κληρικό. Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ο 40χρονος πέταξε το όπλο του στον ποταμό Σον, ενώ οι τραυματιοφορείς που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον ιερέα, ο οποίος είχε δεχτεί μια σφαίρα στο θώρακα και μια στο συκώτι. Ευτυχώς, τη στιγμή εκείνη δεν υπήρχαν πιστοί στην εκκλησία, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί λειτουργία.

Ο Έλληνας κληρικός, που βρίσκεται από τη δεκαετία του 2010 στη Λυών, βγήκε από κώμα την Τρίτη και παραμένει σε μετεγχειρητικό στάδιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό, έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δύο παιδιών. Είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας, με την οποία έχει αρκετές «διαφωνίες», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.