Κοροναϊός και Νότια Πιερία : το δις εξαμαρτείν …..

761

Πριν μερικές εβδομάδες η εφημερίδα μας πρώτη αποκάλυψε “την ορολογική βόμβα” που μόλις είχε απασφαλίσει στη νότια Πιερία εκφράζοντας τους προβληματισμούς μας και τους φόβους μας για το “το μέλλει γενέσθαι”.

Κάποιοι μας απείλησαν επειδή διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις άλλοι ότι κινδυνολογούμε για να προσελκύσουμε αναγνώστες.

Εμείς δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση με κανένα γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι.

Γνωρίζαμε ωστόσο ότι οι πηγές μας είναι έγκυρες  και έγκριτες και ότι σύντομα θα μας δικαίωναν.

Τα 60 κρούσματα χθες στην Πιερία αλλά και οι ασθενείς με covid που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κατερίνης αλλά και διασωληνωμενοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι περίτρανη απόδειξη της σοβαρότητας με την οποία δουλεύουμε.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε, αν και πιστέψτε μας ότι σε αυτήν την περίπτωση ελπίζαμε να διαψευστούμε.

Οι περισσότεροι από τους νοσηλευθέντες προέρχονται από τη νότια Πιερία και παρ όλα αυτά συνεχίζουν κάποιοι να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά στις οδηγίες των ειδικών.

Τρανό παράδειγμα νέος πολυπληθής γάμος στον Παντελεήμονα. Οι πληροφορίες μας θέλουν τον ταχυδρόμο σε Παντελεήμονα και Πλαταμώνα να έχει μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Φανταστείτε πως αισθάνονται αυτή τη στιγμή οι γέροντες της περιοχής που έλαβαν την σύνταξή τους από τον ίδιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ευελπιστούμε να μην έχει μεταδώσει τον ιό σε κανέναν.

Για το καλό όλων μας, παρακαλούμε αυτούς που είναι ακόμα δύσπιστοι αν δε νοιάζονται για τους ίδιους να σκεφτούν όσους δίνουν αγώνα για τη ζωή τους να μπουν στη θέση των συγγενών που αγωνιούν για τους δικούς τους ανθρώπους και να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των ειδικών.

Όποιος θέλει να αποδείξει την αγωνιστική του διάθεση υπάρχουν άλλα πεδία που ενδείκνυνται για αγώνες και επαναστάσεις.