Φώντας Μπαραλιάκος: Στήριξη στα Camping της Πιερίας

359

Τηλεδιάσκεψη διεξήχθη ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Κάμπινγκ Πιερίας, Β. Γουλάρα, Θ. Παπαθανασίου και Γ. Τζώβα με τον Υπουργό Τουρισμού κ.Χ. Θεοχάρη και τους συνεργάτες του, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου. 

Θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν η λειτουργική τακτοποίηση των Κάμπινγκ του νομού και η στήριξη του κλάδου με όποια νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία διαθέτει η κυβέρνηση. 

Τα Camping στην Πιερία υπήρξαν ανέκαθεν σταθερός πυλώνας της τουριστικής της ανάπτυξης. Δυστυχώς, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της πρόσφατης υγειονομικής,  ο αριθμός τους μειώνεται τόσο στο Νομό όσο και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα. 

 «Το μεγάλο στοίχημα είναι ο αριθμός τους να παραμείνει σταθερός – γιατί όχι και να αυξηθεί- και σε καμία περίπτωση να μην οδηγηθούν άλλες επιχειρήσεις σε αναστολές λειτουργίας τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος συμπληρώνοντας: «Ο COVID-19 μπορεί να διακόπτει τη δυνατότητα διά ζώσης συναντήσεων, δεν μετριάζει, όμως, επουδενί τις πρωτοβουλίες για ανάδειξη προβλημάτων των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μου για συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Camping.»

 Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του κατέγραψαν τις συγκεκριμένες προτάσεις των Πιεριέων ιδιοκτητών ώστε να τις επεξεργαστούν και να δρομολογήσουν παρεμβάσεις.